Zussenhart goes sabbatical

Lieve jij, 

Hoe begin je een mail die je liever niet wilt schrijven…Uitstellen! Nog meer excuses verzinnen om maar niet te hoeven beginnen…Vertellen dat je het moeilijk vindt en wachten op het juiste moment….Ok.. uiteindelijk toch gewoon gaan zitten en schrijven. Want zoals het merendeel van jullie al weet heeft zuslief Brenda besloten om heel lang op vakantie te gaan in Italie! Ze noemen dit ook wel emigreren. Ik noem het een vakantie van 2 jaar want daarna zal het geld toch wel een keer op zijn en moeten ze gewoon terugkomen naar Nederland. 2 Jaar als zus kan ik volhouden, maar daarna wordt het toch echt onmenselijk voor mij. Bovendien kun je in 2 jaar heel lang van Italie genieten, dat moet dan toch ook meer dan voldoende zijn. 

Na dit besluit, wat ik zelf heb aangemoedigd, is er wel iets veranderd in de energie als het om Zussenhart gaat. Want Brenda’s hoofd is al in Italie en is nu vooral druk met alles regelen. Dat heet afscheid nemen en dat doen we voor nu ook even van Zussenhart. Want alleen ben ik geen Zussenhart en kan ik wel mails schrijven, maar dit is niet hetzelfde als met z’n tweëen. Dus hebben we dankbaar besloten dat we voor nu een sabbatical nemen van Zussenhart. Hieronder het moment waarop we het “licht” zagen en we het ding een naam hebben gegeven: een dankbare sabbatical! 
 

Dus Brenda is naast inpakken nu ook druk bezig met het maken van de laatste bestelling kaarten en ik ga gewoon door met het verzamelen van inspiratie om over te schrijven. Inspiratie om te delen voor op een later nog nader te bepalen moment. Want ideëen genoeg, maar eerst deze grote stap maken naar Italie.

Persoonlijk heb ik niets met Italie…maar dat gaat vanaf nu veranderen. Na mijn soms spontaan opkomende woede als ik iemand italiaans hoor praten, ontstaan er nu ook momenten van wat een bijzonder land. Ik snap Brenda en Joris compleet en vind het geweldig dat ze dit echt gaan doen. 

Voor nu is dit wel even de laatste Zussenhartmail en wanneer de energie weer stroomt, dan melden wij ons weer. Op dit moment wordt de afstand tussen het begin en het einde van onze regenboog even iets groter, 1475 km om precies te zijn. Maar dit houdt niet in dat onze band minder sterk is of dat Zussenhart stopt. In tegendeel, het is een nieuwe stap naar een nog te ontdekken hoofdstuk dat Italie heet. Ons dankbaar hart wenst jullie voor nu een hele fijne zomer toe met heel veel dankbare momenten. 

Zussenhart wordt vervolgd!


#boekinspiratie 

Ok, we kunnen het toch niet laten. Nog even een boek ter inspiratie voor alle momenten vol van twijfel. Lees dit boek! Locus of control, interessante inzichten en een kijkje in de wereld van commando’s. Mijn man had dit boek voor zichzelf gekocht….jammer, ik had hem eerst uit! Een aanrader.

Samenvatting
Wij opereren altijd in het diepste geheim. En moeten fysiek en mentaal voorbereid zijn op de meest extreme uitdagingen. Nu of nooit.
Het Korps Commandotroepen zijn de Special Forces van de Koninklijke Landmacht. Niet iedereen is geschikt om dit werk uit te kunnen voeren. Sterker nog, slechts een zeer select gezelschap mag zich Commando Speciale Operaties noemen. Als je de commando-opleiding haalt, komt dat niet alleen door je fysieke kracht, maar vooral omdat je mentaal krachtig bent.
Hoe mooi zou het zijn om te leren hoe je mentale kracht toe kunt passen in je eigen leven? Dai Carter deelt in dit boek de lessen die hij meenam uit zijn carrière bij de Nederlandse Special Forces. Hij ontdekte hoe belangrijk het is om mentaal krachtig te zijn, ook en vooral in het dagelijks leven. Het is zijn persoonlijke missie om zijn verhaal te delen met iedereen die zijn of haar mentale kracht wil versterken.
Dai Carter (1989) diende dertien jaar bij de Koninklijke Landmacht, waarvan de laatste tien bij het Korps Commandotroepen. Hij ging acht keer naar verschillende conflictgebieden en voerde daar geheime missies uit. Dai is een van de hoofdinstructeurs in het succesvolle tv-programma Kamp Van Koningsbrugge.

Een dankbaar hart dat naar Italie verhuist en een dankbaar hart dat in Nederland blijft.
Wij blijven samen Zussenhart en genieten van een sabbatical!

Zussenhartgroet,

Brenda & Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s