# 8 Dankbaar verhaal

Toen ik voor deze inspiratiemail aan het onderwerp adem dacht, dacht ik direct aan Irma. Zij is ademcoach en tijdens de ademreizen die ik bij haar mocht ondergaan werd ik mij meer en meer bewust van de kracht van ademhalen. Haar passie om je deze kracht te laten ervaren spat van haar af, ze ademt het letterlijk in en uit. Daarom een dankbaar verhaal over ademhalen en Irma.

Ik, Irma, herinner mijn eerste ademsessie nog goed. Dit was bij de Schouw in Zeeland. Ik had het nog nooit gedaan en wist niet wat ik mocht verwachten. Er ging een wereld voor mij open. Want deze manier van ademen was zoveel meer dan de adem die ik tot nu toe kende. De sessie gaf mij lucht en ruimte. Het gevoel van vrijheid kwam bij mij naar boven en het missen van dit gevoel op dat moment. Ik gaf al massages en ademcoaching was voor mij een perfecte aanvulling. Het voelde logisch om met mijn passie en interesse een ademcoachopleiding te gaan volgen. Nu geef ik zelf ademsessies aan groepen maar ook individueel. Het is mijn passie om het te doen en te delen.

Tijdens de opleiding raakte ik meer en meer geinspireerd door de kracht van ademhalen. Hoe bijzonder het is dat dit de hele dag ongemerkt doorgaat. Dat wanneer je er bewust mee bezig bent je dit zoveel levensenergie geeft. Want tijdens een sessie komen er vaak beelden, kleuren of andere emoties naar boven die nog niet zijn verwerkt. Door hier bewust naar te kijken haal je het uit de schaduw, mag het er zijn en kan het los. Emoties kunnen gevoeld worden en ook dankbaarheid wordt bijna altijd ervaren na een sessie. Het kan voelen als een bal die je onder water probeert te drukken, dit houdt je even vol. Maar dan springt de bal op een bepaald moment toch naar boven. Dit kun je ervaren tijdens een ademsessie, loslaten, ruimte en vrijheid gevolgd door een diepe dankbaarheid. 

Ook vind ik de polariteit van in en uit ademen zo mooi en symbolisch. Het hoort bij elkaar, net zoals licht en donker, verdriet en geluk, weerstand en acceptatie. Het een kan niet zonder de ander. Het hoort allemaal bij het leven. Je hebt het allebei nodig, ook al willen we dit niet altijd voelen. Wanneer je een individuele sessie volgt zet ik vaak samen een intentie aan het begin. Zo wordt een sessie nog krachtiger. Het raakt me iedere keer weer hoe mensen reageren na een ademreis. De inzichten die mensen hebben gekregen zijn mooie dankbare cadeaus. De levensenergie stroomt dan aan alle kanten en dat maakt mij gewoon een heel gelukkig ademend mens. 

Heb je interesse in een ademsessie met Irma? Of heb je vragen? Dan kun je haar een mail sturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s