Dankbaar verhaal van mijn moeder

Het is 15 februari 1969, je bent 18 jaar jong en het is carnaval. Je wist toen nog niet wat dit voor invloed zou gaan hebben op jouw leven. En dat hier het zaadje is gepland voor een huwelijk met twee dochters. Je stapte dit carnavalsavontuur in zonder verwachtingen. Je relatie was net over en je had gewoon zin om lol te maken. Je had ook besloten dat mocht je een nieuw vriendje krijgen, deze langer en ouder moest zijn dan jijzelf en dat hij niet op kantoor mocht werken.

Wat gebeurde er aan de kant ter voorbereiding op deze avond bij onze vader. Hij had een date geregeld. Want dat deden jongens op deze leeftijd bij de scouting. Dit was niet ons mam. Het was een besloten feest en ze kwamen nog een paar meisjes tekort om iedere jongen te voorzien van een date. Klinkt nu een beetje als ronselen, maar was schijnbaar gewoon in die tijd. Mama had een vriendin en die werd gevraagd of ze nog leuke vriendinnen had. Dat had ze zeker en ze liet een foto van mama zien. Deze werd ter goedkeuring aangeboden en ze had toestemming om naar het carnavalsfeest te komen. Klinkt steeds vrouwonvriendelijker…maar toch…het is geschiedenis en het zijn de harde feiten uit die tijd. 

Op de bewuste avond was mama haar vriendin als snel kwijt aan een jongen. Mama zag de bui al hangen en had geen zin om de hele avond alleen te zijn. Papa’s date was ondertussen ook met de noorderzon vertrokken, dus ook hij was alleen. Ze waren allebei over….Daarom dacht ons mam; Ok, wat heb ik te verliezen! En daar ging ze op avontuur met ons pap.

Die avond werd er veel gedanst en gelachen met elkaar. Ze dronken sneeuwwitjes en begonnen elkaar steeds leuker te vinden. Deze jongens scoutinggroep had ook een speciaal lied. Dan ging de carnavalsmuziek uit en begonnen ze te zingen:

“Zeg zweet jij ook?”

“Ik dacht dat ik het rook!”

“Vertel me in vertrouwen transpireer jij ook?”

“Onder mijn oksels.”

En zo werden alle zweetplekken op het lijf bezongen en aangeraakt. Helaas hebben we daar geen beelden van. We kunnen ons er wel iets bij inbeelden.

Het was een bijzondere avond die eindigde met het naar huis brengen van onze moeder. Waar onze vader netjes vroeg of hij haar een kus mocht geven. En vanaf dat moment is geschiedenis geschreven en zijn ze nu bijna 47 jaar getrouwd, hebben ze 2 dochters en 4 kleinkinderen. 

Ps. Onze vader voldeed niet aan de voorwaarden die mama van te voren had gesteld aan een nieuw vriendje, want:

  • hij is jonger dan mama
  • hij is kleiner dan mama
  • hij werkte op kantoor

Maar dit hield de liefde niet tegen gelukkig. Een voor ons bijzonder dankbaar verhaal!

Dank voor het delen moeders.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s