#5 Dankbaar verhaal

Dit is een dankbaar verhaal over wetenschap die zorgt voor meer tijd. Ontdekken dat je ziek bent, zorgt dat je anders tegen het leven gaat aankijken. Het maakt tijd kostbaar en gewoon leven het ultieme geluk.

Waarvoor ben je nu dankbaar? Een ogenschijnlijk simpele vraag die je aan het nadenken zet. Zeker op momenten dat de grond onder je voeten is verdwenen. Het geeft ook de helderste inzichten en mooiste antwoorden. Daarom deel ik hier het antwoord van een dierbare. 

Ik ben dankbaar voor de wetenschap. De wetenschap heeft er voor gezorgd dat ik nu nog leef. Had ik drie jaar geleden deze ziekte gekregen dan was ik nu dood. Zo hard en simpel is het. Door de wetenschap kan ik nu leven. Daarvoor ben ik met iedere gemuteerde cel in mijn lijf eeuwig dankbaar. Dat mensen zover zijn dat zij medicijnen ontwikkelen die ziektes als de mijne kunnen stoppen en mij de tijd geven om nog te genieten van het leven. Hierdoor werk ik graag mee aan onderzoek dat ze nu doen om te kijken hoe ze mijn ziekte helemaal kunnen genezen en voor de mensen die na mij komen. Want mijn lijf is slim en zal over enige tijd een weg hebben gevonden om het bedachte medicijn heen. Het voelt alsof mijn lot ligt in de handen van de wetenschap die dit kan stoppen met onderzoek. Onderzoek waarvoor ik nu iedere dag een halve liter Lidl yoghurt moet eten omdat daar de medicijnen schijnbaar beter op werken. Ik doe mee en sleep de tas die ik krijg overhandigd van de onderzoeker in het ziekenhuis mee. Hij gaf het me als een soort kerstcadeau. Het wondermiddel wat mij gaat genezen. Ik moest wel lachen toen ik zag wat er in de tas zat. We gaan het zien en tot die tijd geniet ik van het gewoon zijn en eet ik dus veel yoghurt. 

Want dat wil ik het allerliefste dat alles normaal is. Dat je normaal met me praat. Dat je me niet behandelt alsof ik ziek ben. Ik ben nog steeds wie ik ben en ik leef nu.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s