#2 Dankbaar verhaal

Dit is het verhaal dat een dankbare vriendin met me deelde.

Weet je nog die vraag die je in ieder vriendenboekje mocht invullen; Wat wil je later worden? Ik weet nog dat ik iedere keer iets anders opschreef. Van ballet juf tot dokter, ik wilde het allemaal. Maar ik had eigenlijk geen idee. Wat wil ik worden? Wat is mijn doel?

Ook tijdens mijn studie wist ik niet wat ik wilde worden. Toch koos ik bewust op het allerlaatste moment voor vakken waarmee ik een technische studie kon gaan volgen. De vragen kwamen ook hier weer terug; Waar wil je staan over 5 jaar en over 10 jaar? Ik heb me suf gedacht en kreeg maar geen passend antwoord voor mij.

Tijdens de Masterclass Bewustzijnsontwikkeling heb ik ontdekt dat het voor mij om de reis gaat en niet om het einddoel. Ik geniet van het op reis zijn. Ik verwonder me. Op basis van mijn reis maak ik voor mij de juiste keuzes en daar vertrouw ik op. Ik treed iedere dag weer met verwondering en verbazing de wereld tegemoet. Zo laat ik me verrassen en kan ik genieten.

Zo ook toen ik voor een stage naar Amerika ging voor een half jaar. Ik wist niet waar ik zou gaan wonen tijdens deze periode. Ik maakte me geen zorgen. Ik ontmoette leuke mensen op de eerste avond en vond zo mijn ideale studentenkamer voor de hele periode. Had ik dit van te voren allemaal geregeld dan was ik nooit daar terecht gekomen.

Dit verwonderen en vertrouwen brengt me veel in mijn leven. Sterker nog, ik kan niet anders dan zo leven. En daar heb ik nu rust in gevonden door de Masterclass. Ik zie niet meer op tegen de vragen over welke doelen of plannen ik heb. Ik weet nu dat mijn antwoord niet is wat de meeste mensen willen horen. Maar het is wel mijn antwoord. Tijdens andere trainingen lag de focus vaak op actieplannen en doelen. Iets wat voor mij altijd tegen natuurlijk voelde. In deze masterclass heb ik juist mijn manier ervaren. Is mijn impulsiviteit juist positief voor mij. Dit maakt dat ik heel dankbaar ben voor juist deze masterclass en hoe deze op mijn pad is gekomen.

Het is precies goed zoals het nu is. En anders komen er weer nieuwe dingen op mijn pad waar ik dan weer voor kan kiezen. Zo leef ik mijn leven met de dag. En jij?

Voor welke inzichten ben jij dankbaar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s